U trendu

Nove tehnologije menjaju način poslovanja

Razvoj ljudskog društva i novih tehnologija, promenili su okolnosti u kojima ljudi žive, što je neminovno dovelo do potrebe da se oblast poslovanja prilagodi svetu digitalnih tehnologija i iskoristi što je moguće više za unapređenje biznisa, istakao je Nikola Vukomanović iz Privredne komore Srbije.

Govoreći o mogućnostima i izazovima poslovanja u digitalnom svetu Vukomanović je naglasio da nije najvažnije samo privući i zadržati posetioca na sajtu ili društvenoj mreži, već i podstaći ga jasno osmišljenim sadržajem da nastavi da se vraća i koristi usluge koje neko preduzeće ili pojedinac pružaju.

Kako je Vukomanović istakao oglašavanje na internetu ima svoje prednosti, ali i nedostatke u odnosu na marketing u klasičnim medijima, poput štampe, televizije ili radija.

“Ako biste krenuli u klasičan marketing, to bi vas koštalo prilično mnogo, dok je na digitalu mogućnost za promociju neograničena, poput direktne komunikacije sa posetiocima ili boljim upoznavanjem sa navikama posetilaca”, rekao je Vukomanović.

Dodajući da postoje izazovi u oblasti internet marketinga, poput konkurencije velikog broja sadržaja, potrebe da se proizvod učini vidljivim, ali i zaštiti od negativnih kampanja, Vukomanović je konstatovao da su uštede koje se ostvaruju mnogo jači jači argument u korišćenju digitala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar