U trendu

Obradović: Od prvog jula potpuno drugačiji EPS

Glomazna administracija Elektroprivrede Srbije će se smanjiti pošto će umesto 14 privrednih društava od 1. jula postojati samo tri, rekao je direktor tog preduzeća Aleksandar Obradović.

On je najavio zapošljavanje strucnjaka, ali i veći kvalitet usluga, poručujući – imaćemo potpuno drugaciji EPS.

„Prva faza reforme treba da bude okončana za četiri dana. EPS je prva institucija koja je dobila pozitivnu ocenu MMF-a, istakao je Obradović.

„Imaćemo potpuno drugačiji EPS – uređen sistem gde umesto 14 nezavisnih društava imamo samo tri koja će obavljati elektroenergetsku delatnost“, rekao je Obradović ističući da promene nisu samo na papiru.

Suštinske promene tek dolaze, a pokazatelj će biti rezultati, rekao je on.

Prema njegovim rečima, EPS je do sada dnevno gubio 100.000 evra zbog loše organizacije i dodao da će gubici biti značajno smanjeni.

Direktor EPS-a najavljuje da će se smanjiti broj direktora i neefikasnih radnika. „EPS nije mesto gde se ne radi, a posao dobija po političkoj liniji. Imamo mnogo vrednih i sposobnih ljudi. Nećemo samo smanjiti broj direktora već cemo i promeniti strukturu zaposlenih“, ukazao je on.

Iako ima prekobrojnih radnika, Obradović nije potvrdio spekulacije da ih je 10.000. Najviše prekobrojnih je, kako kaže, u administraciji koja je glomazna, ali koja će se sada smanjiti jer će biti samo tri pravna subjekta.

Biće, kako je najavio i zapošljavanja jer su potrebni stručnjaci – inženjeri, monteri, tehničari, rudari. On se nada i da će najbolji studenti sa elektrotehnickih fakulteta u EPS-u nalaziti posao, a ne van Srbije.

Govoreći o najavi da će se glavni dispečerski centar nalaziti u Novom Sadu, Obradović je objasnio da je to zato što je taj centar imao najbolje rezultate.

„Politika Vlade je jasna – svaki građanin mora da ima istu cenu električne energije i nivo usluge. To nije moguće kada imate više distribucija“, rekao je Obradović i dodao da nije tačno da se imovina iznosi iz Vojvodine.

Potrošači ce dobiti viši nivou usluge, stabilniju mrežu, stabilniji sistem usluge i imaće jedinstvenu cenu, zaključio je Obradović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar