U trendu

Obradović: Struje ima dovoljno

„Snabdevanje električnom energijom je stabilno i građani mogu da budu spokojni u predstojećim hladnim danima,“ izjavio je danas direktor EPS-a Aleksandar Obradović.

Obradović je za RTS rekao da je EPS prošao velike izazove prethodnih godina zbog poplava, ledenih dana i suša, ali da je snabdevanje električnom energijom iz godine u godinu stabilnije.

Direktor EPS-a kaže i da uglja ima dovoljno, da najveći proizvođač uglja „Kolubara“ i termoelektrane obaraju rekorde u proizvodnji i da građani mogu da računaju da će struje biti dovoljno i u predstojećim hladnim danima.

Na pitanje o poskupljenju struje, Obradović je rekao da poskupljenja sigurno neće biti na proleće.

„Sa ovakvim rezultatima koje postižemo videćemo da li će poskupljenje biti uopšte potrebno“, rekao je Obradović.

Direktor EPS-a navodi i da će to preduzeće ove godine ostvariti profit.

„Prvi rezultati reorganizacije su izvanredni. Sa veoma smanjenim troškovima od gubitaša prelazimo u preduzeće koje će u ovoj godini ostvariti profit, a samo u prošloj godini smo uštedeli 100 miliona evra“, rekao je Obradović.

Direktor EPS-a kaže i da će se smanjivati broj zaposlenih u administraciji, a da će se popunjavati broj proizvodnih radnika koji nedostaju.

EPS je započeo i najveću investiciju u regionu, a to je izgradnja novog termo bloka „Kostolac B3“ koji ce omogućiti stabilno stabljevanje i u budućnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.