U trendu

Od 1. oktobra nove cene karata u Beogradu

Od 1. oktobra u Beogradu kreće novi tarifni sistem u gradskom prevozu, najavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je na uručenju 10 Ikarbusovih autobusa sa Mercedesovim znakom Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP), kazao da će od 1. januara 2016, krenuti i nova mreža gradskih linija.

„To je sistemski pristup rešavanju velikog nasleđenog problema u javnom prevozu u Beogradu. Novi autobusi, nova vozila, bolja usluga, nova mreža linija i novi tarifni sistem, doprineće da građani vide razliku u kvalitetu i koliko će prevoz biti efikasniji“, kazao je Mali.

Umesto dve zone, od oktobra putnici u Beogradu, kako je ranije najavljeno voziće se kroz četiri zone– crvenu, narandžastu, zelenu i plavu.

Crvena zona biće uži centar grada i tu će mesečne karte biti jeftinije za oko 300 dinara i koštaće 2.990 dinara.

Zona 2 – narandžasta obuhvatiće šire gradsko područje i cena mesečne karte će ostati ista – 3.900 dinara, a za povlašćene 1.410.

Zelena zona ili Zona 3 obuhvatiće Barajevo, deo Grocke, Obrenovac i Sopot, dok će Zona 4 (plava) biti Lazarevac i Mladenovac. Korisnici ovih zona mesečne karte od oktobra će plaćati 4.990 dinara umesto sadašnjih 7.044 dinara.

Od sledećeg meseca vremenska karta koja se koristi samo u prvoj zoni važiće u svim zonama.

Pojedinačna karta za sve zone biće 89 dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar