U trendu

Osnovana komisija za prijavu štete od radova na Koridoru 11

Koridori Srbije i azerbejdžanska kompanija Azvirt formirali su komisiju koja će odlučivati o zahtevima gradjana da im se nadoknadi šteta na parcelama duž 40 kilometara deonice Koridora 11 od Ljiga do Preljine, saopšteno je danas.

„Zadatak komisije je da utvrdi i iznadje efikasna rešenja u prevazilaženju svih spornih pitanja sa meštanima koji su pretrpeli štetu tokom izgradnje autoputa Ljig – Preljina“, navodi se u saopštenju Koridora Srbije su investitor projekta.

Dodaje se da je kompanija Azvirt kao glavni izvodjač radova na toj deonici, do sada ispunila sve ugovorene obaveze i da se očekuje da će nastojati da se reše sva otvorena pitanja sa meštanima.

Otvoren je informativni punkt u Takovu gde će vlasnici zemljišta moći da prijave štetu i informišu se o statusu svog zahteva.

Prema ugovoru Azvirt je obavezan da godinu dana nakon završetka radova nastaviti da se bavi uklanjanjem nedostataka.

„Dobra saradnja investitora, izvodjača i nadležnih institucija dovešće do prevazilaženja svih teškoća koja se neminovno javljaju tokom realizacije kompleksnih gradjevinskih poduhvata kao što je izgradnja autoputa“, naveli su Koridpori Srbije povodom učestalih primedbi vlasnika parcela na Koridoru 11 da se ne rešavaju njihovi oštetni zahtevi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.