U trendu

Počela kontrola 26 budžetskih korisnika

Državna revizorska institucija danas je saopštila da je počela kontrolu finansijskih izveštaja za prošlu godinu i pravilnosti poslovanja 26 budžetskih korisnika.

Na proveri su finansijski izveštaji Ustavnog suda, Geološkog zavoda, Republičke direkcije za robne rezerve, Gerontološkog centra Beograda, Studentskog centra Beograd, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu, domova zdravlja u Novom Sadu i Nišu, Instituta „Torlak“ u Beogradu, republičkih fondova za penzijsko-invalidsko osiguranje, zadravstveno osiguranje i za vojne osiguranike.

U toku je i kontrola pravilnosti poslovanja sedam opština – Velika Plana, Dimitrovgrad, Srbobran, Sečanj, Bela Palanka, Novi Bečej i Ljubovija, kao i šest gradova – Zaječar, Smederevo, Subotica, Leksovac, Šabac i Požarevac.

Državni revizori sprovode i dve revizije svrsishodnosti poslovanja – o sopstvenim prihodima direktnih i indirektnih korisnika republičkog budžeta i o opravdanosti formiranja komisija i drugih stalnih i privremenih radnih tela u javnom sektoru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.