U trendu

Počeli radovi na izgradnji mosta preko Save kod Ostružnice

Izgradnja mosta preko reke Save kod Ostružnice, od petlje „Dobanovci“ do petlje „Orlovača“, dužine 1.964 metra, počela je danas, a radovi bi trebalo da budu zavšeni za 26 meseci.

Most se gradi u okviru projekta izgradnje obilaznice oko Beograda, a vrednost projekta je 3,57 milijardi dinara.

Glavni izvodjač radova je austrijski konzorcijum na čelu sa Štrabagom.

Obeležavanju početka gradnje mosta prisustvovali su premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Vučić je kazao Vučić će je izgradnja mosta važna za Srbiju jer je bolja infrastruktura uslov za dolazak novih investitora.

On je istakao da je za dve godine u Srbiji otvoreno 300 manjih i velikih mostova i da su ubrzani radovi na dovršetku Koridora 10.

Najavio je da će 1. februara biti probijen tunel „Savinac“ na autoputu za Čacak i da će se od marta 2017. od Beograda do Čačka stizati autoputem za nešto više od jednog sata.

„Nisu to samo kilometri puta, to je posao za naše gradjevinske radnike, ali i investitori žele da budu blizu autoputa. Nama svaki novi kilometar znači stotine novih radnih mesta“, rekao je Vučić.

Nezaposlenost u Srbiji je, kako je rekao, smanjena na 17,6 odsto.

„To nije dovoljno, moraćemo i dalje da radimo. Kada smo mi preduzimali teške mere svi su nam se smejali, ali neće biti novih teških mera, već nekih nepopularnih. Imaćemo poboljšanje životnog standarda gradjana. Samo težak, ozbiljan i odgovoran rad može da donese rezultate. Danas je Srbija zemlja na sigurnom putu“, rekao je Vučić.

Na pitanje da li će smanjenje ekonomskog rasta u svetu, koje prognozira MMF, uticati na Srbiju, Vučić je rekao da je to moguće, ali da se Srbija dobro pripremila za negativne uticaje spolja.

„Ne možemo da se izmaknemo, ali na vreme smo preduzeli važne mere“, istakao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.