U trendu

Počeo rad Savet za mala i srednja i preduzeća

Ministar privrede Željko Sertić danas je ukazao da su mala i srednja preduzeća ključna za bolju ekonomsku budućnost Srbije i da se ne sme dozvoliti da strategija razvoja tog sektora, kao mnoge druge u prošlosti, ostane mrtvo slovo na papiru.

„Stvaranje uslova za razvoj ovog sektora zahteva široko angažovanje velikog broja ministarstava i organa državne uprave, kao i privrednika i stručnih udruženja“, kazao je Sertić na sednici Saveta za mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i konkurentnost, koji je danas održao prvi sastanak.

Polazeći od činjenice da više 99 odsto svih preduzeća u Srbiji pripadaju sektoru malih i srednjih preduzeća, kao i značaja privatne preduzetničke inicijative za unapređenje privredne aktivnosti i ekonomskog razvoja, Vlada je u martu 2015. godine usvojila Strategiju za podršku razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti za period od 2015. do 2020. godine i Plan implementacije za 2015. sa projekcijom za 2016. godinu.

„Uspešnost sprovođenja Strategije za podršku razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti, zavisiće najviše od spremnosti svih nas da preuzmemo inicijativu i odgovornost za sprovođenje planiranih mera“, kazao je Sertić, koji je i predsednik Savet za mala i srednja preduzeća.

Strategija je usmerena na unapređenje poslovnog okruženja, pristupa izvorima finansiranja i novim tržištima, razvoj ljudskih resursa, jačanje održivosti i konkurentnosti i promociju i podsticaj socijalnom preduzetništvu i preduzetništvu kod žena i mladih, navelo je Ministarstvo privrede.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.