U trendu

Počivalšek: Sloveniju u 2015. godini posetilo šest odsto više turista iz Srbije

Slovenački ministar za privredni razvoj i tehnologiju Zdravko Počivalšek danas je na otvaranju Medjunarodnog sajma turizma u Beogradu rekao da je turizam jedan od nosećih stubova medjunarodne saradnje i povezivanja.

„Saradnja izmedju Slovenije i Srbije je uspešna, kako u oblasti turizma, tako i u široj oblasti privrede. Slovenački turizam živi i razvija se pre svega zbog turista iz inostranstva, a Srbija predstavlja jedno od najznačajnijih turističkih tržišta“, kazao je Počivalšek.

On je naveo da su po broju poseta Sloveniji srpski turisti se petom mestu i da je prošle godine u toj zemlji boravilo oko 85.000 gosta iz Srbije, šest odsto više nego u 2014. godini, koji su ostvarili skoro 210.000 noćenja.

„Ovome nesumnjivo doprinose dobro razvijena infrastruktura i redovne avionske linije Ljubljana-Beograd, avio-prevoznika Er Srbija“, istakao je Počivalšek i dodao da su za turiste iz Srbije u Sloveniji najzamljivije banje, planine i Ljubljana.

Slovenija je zemlja-partner na ovogodišnjem 38. Sajmu turizma u Beogradu i predstavlja se, kako je rekao slovenački ministar, „kao zelena, aktivna i zdrava turistička destinacija“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.