U trendu

Podsticaj razvoja malog i srednjeg preduzetništva

Vlada Bugarske i Unija poslodavaca Srbije (UPS) potpisali su danas u Beogradu ugovor o saradnji, koji predviđa podsticanje razvoja malog i srednjeg preduzetništva u 13 opština jugoistočne Srbije.

Ugovor su u Ambasadi Bugarske potpisali bugarski ambasadoru Srbiji Angel Dimitrov  i predsednik Unije poslodavaca Srbije UPS Nebojša Atanacković.

Dimitrov je rekao da je Bugarska sa UPS potpisala „ugovor o proučavanju i podsticanju malog i srednjeg preduzetništva na jugu Srbije, među kojima je i dosta opština gde žive predstavnici bugarske nacionalne manjine“.

Prema njegovim rečima, Bugarska kao zemlja Evropske unije preuzela je i obavezu da pomaže zemljama Zapadnog Balkana koje su na putu ka EU.

Dimitrov je još dodao da je 2015. godina intenziviranja i jačanja saradnje Srbije i Bugarske, ističuči da Bugarska „kategorično podržava put Srbije ka EU“.

„Spremni smo da podelimo iskustva i da pomognemo u okviru svojih mogućnosti“, rekao je bugaraski ambasador u Srbiji Angel Dimitrov.

Atanacković je zavalio Bugarskoj na podršci projektu UPS-a za podsticaj razvoja malog i srednjeg preduzetništva na jugu Srbije. On je precizirao da će to podstaći i razvoj poslodavačkih organizacija na jugu Srbije, napominjući da je jako teško takve organizacije formirati u manje razvijenim delovima države.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar