U trendu

Položen kamen temeljac hotela Hilton u Beogradu

Kamen temeljac hotela Hilton položen je danas na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina u Beogradu, a premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio da je izgradnja tog hotela još jedan od pokazatelja da se Beograd i Srbija menjaju.

„Hitlon je još jedan od važnih pokazatelja da se i Beograd i Srbija menjaju. Beograd je srpska prestonica, ali i metropola i centralna tačka regiona“, rekao je Vučić.

On je naveo da turizam uvek počiva na stabilnosti i da je upravo zato siguran da je Hilton izabrao pravu destinaciju, jer će Srbija biti sidro stabilnosti u regionu i centralnoj Evropi.

„U prošloj godini broj turista je porastao za 11 odsto, a u prva dva meseca ove godine bilo je 13 odsto više turista nego u januaru i februaru prošle godine, a broj onih koji žele da dodju je svakog dana sve veći“, rekao je on.

Premijer je kazao da ostaje da se reše i fasade u okolini tog hotela i da je Vlada Srbije spremna da izdvoji novac za to.

„Mi smo za Niš, Novi Sad i Kosančićev venac izdvojili tri miliona evra i mi smo spremni da izdvojimo i za ove fasade“, dodao je Vučić.

Potpredsednica za razvoj kompanije Hilton Worldwide Meribel Arnet kazala je da ta kompanija vidi Beograd koji se brzo kreće ka novoj budućnosti.

„Taj hotel će biti medjunarodno brendirani posle mnogo godina i verujem da će postati broj jedan za posetioce“, rekla je Arnet.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ocenio je danas da je izgradnja tog hotela nešto o čemu se sanjalo godinama unazad.

„Hilton je prvi hotel sa pet zvezdica koji se gradi u Beogradu nakon skoro tri decenije“, rekao je Mali.

On je dodao da je to investicija vredna 70 miliona evra vredna koja će obezbediti 300 novih radnih mesta.

Hotel će se prostirati na ukupno 32.418 kvadratnih metara, imaće 250 soba i apartmana, osam spratova, a na krovu hotela planiran je restoran sa otvorenom terasom.

Polaganju je prisustvovao i ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.