U trendu

Pošta Srbije otvara poštansku banku

Direktor Pošte Srbije Milan Krkobabić izjavio je danas u Nišu da to javno preduzeće priprema otvaranje poštanske banke.

„Broj poštanskih ispostava koji će se uskoro izjednačiti sa brojem ekspozitura svih poslovnih banaka u Srbiji daje nam novu obavezu da otvorimo poštansku banku“, reka je Krobabić na otvaranju poštanske poslovnice u niškom naselju Delijski vis.

Krkobabić je naveo da će otvaranje banke biti „pravi iskorak Pošte Srbije“

„Platni promet i sve ono što je vezano za to biće u poštanskoj banci. Ona će nuditi gradjanima optimalnu cenu usluga, sigurnost, brzinu i kvalitet“, kazao je Krkobabić.

Prema njegovim rečima, otvaranje poštanske banke omogućiće, izmedju ostalog, da nadoknada od 45 dinara koju gradjani plaćaju prilikom uplata u pošti, bude niža.

On je najavio da će Pošta Srbije nastaviti da otvara poštanske poslovnice jer nastoji da bude prisutna u svakom većem mestu kako bi gradjani mogli da što lakše obave neke osnovne poslove, da prime penziju, ili plate račune.

Nova poslovnica u Ulici Marina Držića na Delijskom visu je devetnaesta poslovnica koju Pošta Srbije otvara u okviru akcije „52 pošte za 52 nedelje“.

Poslovnica je otvorena u prostoru koji je grad Niš ustupio Pošti Srbije u kome su smeštene ambulanta i mesna kancelarija.

Radno vreme nove pošte je od 9 do 16 časova svakog radnog dana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.