U trendu

Prihodi Telenora u Srbiji veći za devet odsto

Kompanija Telenor Srbija saopštila je danas da je za devet meseci 2015. godine imala prihode od 12,1 milijardu dinara, što je devet odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Generalni direktor Telenora u Srbiji Uve Fredhajm (Ove Fredheim) je ocenio da je taj rezultat većim delom podstaknut uspostavljanjem SMS interkonekcije i uvođenjem finansiranja mobilnih uređaja.

„Ekonomsko okruženje u Srbiji i dalje je puno izazova za naše poslovanje, kao i za celokupno tržište telekomunikacija. Uprkos intenzivnoj konkurenciji, ostajemo fokusirani na učvršćivanje svoje vodeće pozicije zadržavajući zdrav nivo profitabilnosti“, kazao je Fredhajm.

On je najavio da će Telenor nastaviti da širi svoju mrežu i da će od kraja prvog kvartala 2016. cela Srbija biće pokrivena brzim internetom, gde god postoji signal za mobilne uređaje.

Telenor u Srbiji je na kraju trećeg kvartala ove godine imao 3,2 miliona korisnika, što je za dva odsto manje nego pre godinu dana.

Telenor Srbija je deo norveške Telenor grupe, jednog od najvećih svetskih mobilnih operatora koji ima skoro 200 miliona korisnika na 13 tržišta.

Ta kompanija je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa početnim ulaganjem od 1,5 milijarde evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.