U trendu

Prodato Brodogradilište Begej iz Zrenjanina

Kompanija Rubikon šiping (Rubikon Shipping Company, RSC) iz Beograda kupila je imovinu Brodogradilišta Begej u stečaju za 96 miliona dinara, saopštio je danas RSC.

Odluku o tome doneo je Odbor poverilaca zrenjaninskog brodogradilišta, koji je prihvatio ponudu te kompanije, dodaje se u saopštenju.

„Rubikon šiping kompanija neće postati vlasnik zemljišta na kojem se nalaze objekti, već samo njegov korisnik. Zalihe stečajnog dužnika su u ranijem periodu rasprodate, a oprema se nalazi pod sudskim sporom i nije moguće njeno korišćenje“ navodi se saopštenju.

Novi vlasnik imovine Brodogradilišta Begej, kako je navedeno, najpre će investirati sredstva kako bi se omogućilo potpuno korišćenje kapaciteta u skladu sa namenom.

„Ukazujemo da su već preduzete brojne mere kako bi se obezbedila električna energija, a radni prostor učinio funkcionalnim. Planirano je da najpre bude zaposleno 75 radnika, a u narednoj fazi, u roku od godinu dana, još 75“, navodi novi vlasnik.

Kompanija Rubikon šiping je regionalni lider u rečnom transportu koji je specijalizovan za bezbedni i pouzdani prevoz hemikalija i naftnih derivata.

U planu je da Brodogradilište Begej bude lokacija na kojoj će se sprovoditi rekonstrukcija i modernizacija flote kojom raspolaže ta kompanija.

Rubikon šiping kompani osnovana je 2007. godine u Beogradu. Ima 14 plovila kapaciteta 25.990 tona. Posluje u brojnim evropskim državama (Ukrajina, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Srbija, Austrija, Nemačka, Holandija, Belgija).

U svom poslovanju uvažava sve standarde i zakone Evropske unije. U 2015. godini kompanija je transportovala 679.000 tona naftnih derivata, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.