U trendu

Prodavnice budućnosti: Izabereš proizvod i zaobiđeš kasu (video)

Tehnologija nam na razne načine olakšava kupovinu, ali stvar i dalje zapinje kada dođemo do blagajne. Sve predmete moramo opet da vadimo, skeniramo na blagajni i spremimo i tek tada napuštamo radnju.

Amazon želi to da promeni pa su u ponedeljak otvorili prvu radnju gde ljudi mogu jednostavno da uzmu stvari koje im trebaju i sa njima izađu bez čekanja za naplatu na kasi.

Radnju su otvorili u Sijetlu, a iz Amazona kažu da će se sva roba koju uzmete u njihovim prodavnicama automatski naplatiti sa vašeg Amazon računa. Razni senzori pratiće kako se krećete po radnji i koje ste artikle uzeli. U prodavnici od 167 kvadrata za sada mogu kupovati Amazonovi radnici koji rade u blizini, a trgovina bi za javnost trebala da bude otvorena početkom sledeće godine.

Uspeju li u testiranjima da potvrde tehnologiju koju su osmislili, Amazon bi mogao da otvori više od 2000 prodavnica širom SAD-a, objavio je Vol Strit Džurnal. Prve sledeće prodavnice trebali bi da otvore u San Dijegu, Njujorku, Portlandu i Čikagu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar