U trendu

Produžen rok za prodaju Prve petoletke

Agencija za privatizaciju saopštila je danas da je produžila rok za prodaju 70 odsto društvenog kapitala akcionarskog društva „Prva petoletka – Delovi“ u Novom Pazaru, po početnoj ceni od 2,1 miliona evra.

Kako se navodi, ponude za kupovinu se mogu podneti do petka, 7. avgusta u 14.00, a svi zainteresovani prodajnu dokumentaciju mogu uzeti do 31. jula u 15.00.

Otvaranje ponuda će biti održano 12. avgusta u 13.00 u prostorijama Agencije za privatizaciju.

Dodaje se da pravo učešća u kupovini ove fabrike imaju pravna i fizička lica ili konzorcijumi koji se bave metalno-prerađivačkom industrijom.

„Svi koji žele da učestvuju u javnom nadmetanju za kupovinu „Prve petoletke – Delovi“ moraju uplatiti depozit od 214.000 evra, dok za otkup prodajne dokumentacije moraju izdvojiti još 100.000 dinara“ ističe se u saopštenju.

Naglašava se da ukoliko dođe do prodaje 70 odsto kapitala „Prve petoletke – Delovi“, dug tog preduzeća prema državnim poveriocima biće otpisan.

Pogon „Prve petoletke“ iz Trstenika u Novom Pazaru zapošljava 29 radnika, a odlukom Agencije za privatizaciju ta kompanija nije otišla u stečaj jer je njeno poslovanje ocenjeno kao održivo.

Agencija za privatizaciju podseća da su pored ovog preduzeća, u toku i konkursi za privatizaciju Regionalne Radio-televizije Novi Pazar i Holding kompanije “Raška”.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar