U trendu

Proizvodjači i preradjivači mesa i mleka na sajmu u Nemačkoj

Privredna delegacija sastavljena od predstavnika prerađivača mesa i mleka iz Srbije posetila je sajam Anuga koji se održava u Kelnu, u okviru projekta „Politički dijalog između privatnog i javnog sektora u oblasti mesa i mleka“ koji sprovode Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Organizacija za hranu i poljoprivredu UN (FAO) u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i životne sredine.

Poseta ovom čuvenom prehrambenom sajmu organizovana je sa ciljem upoznavanja sa najnovijim trendovima u sektorima mesa i mleka, ali i poljoprivredne i prehrambene proizvodnje uopšte, rekao je Beti Miloš Milovanović, internacionalni konsultant Programa UN za hranu (FAO) i koordinator FAO-EBRD projekata u Srbiji.

Sajam okuplja više od 6.800 izlagača i obidje ga 155.000 posetilaca i predstavlja izuzetnu priliku za poslovne susrete i proširenje saradnje domaće privrede sa svetskim liderima agrobiznisa.

Među kompanijama iz Srbije koje su posetile Anuga sajam nalaze se Carnex, Yuhor, Mlekara Šabac, Neoplanta, Kuč company, Meggle, Silbo, Kotlenik promet, kao i predstavnici Privredne komore Srbije i Ministarstva poljoprivrede i životne sredine.

Na Anuga FoodTec sajmu posvećenom tehnologiji proizvodnje i prerade hrane koji se organizuje u martu, svoje proizvode izlagala je kompanija Sojaprotein, članica Victoria Group, kao najveći prerađivač NON-GMO soje u Jugoistočnoj Evropi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.