U trendu

Propao pokušaj pronalaženja partnera za MIN Lokomotivu

Prvi pokušaj pronalaženja poslovnog partnera za pokretanje proizvodnje u pogonima MIN „Lokomotive“ je propao, jer se niko nije javio na javni poziv za zaključenje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa tom firmom, potvrđeno je agenciji Beta u Agenciji za privatizaciju.

Javni poziv bio je raspisan u avgustu, a u Agenciji za privatizaciji rekli su da će biti ponovljen, ali nisu naveli i kada.

Proizvodnja u „Lokomotivi“ obustavljena je u aprilu pošto se ova firma našla na listi od 188 preduzeća za koje je Agencija za privatizacija odredila stečaj.

Oko 240 radnika protestima je pokušalo da spreči pokretanje stečajnog popusta, ali su odustali od borbe za opstanak firme i pristali na otpremninu od 200 evra po godini staža.

Neposredno pre pokretanja stečajnog postupka MIN „Lokomotiva“ dobila je na tenderu u Makedoniji 5,2 miliona evra vredan posao remonta lokomotiva za tamošnju železnicu.

Ovaj posao mogao je da obezbedi punu upošljenost  zaposlenih u „Lokomotivi“ u periodu od godinu dana ali je propao jer „Lokomotiva“ nije uspela da od nadležnih državnih organa dobije obećanih 30 miliona dinara, koliko je trebalo da uplati makedonskoj železnici na ime garancija za realizaciju dobijenog posla.

MIN „Lokomotiva“ je firma koja postoji 130 godina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar