U trendu

Protest radnika Niške pivare zbog zaostalih plata

Bivši radnici „Niške pivare“ najavili su da će od ponedeljka 19. oktobra svakodnevno protestovati ispred Privrednog suda zbog toga što im još nisu isplaćene zaostale zarade, iako je ovo preduzeće prodato i novac za tu namenu postoji.

Predstavnici radnika Miljan Damnjančević i Goran Stevanović su na konferenciji za medije podsetili da je „Niška pivara“  3. avgusta  prodata bugarskoj kompanija „Grupa kapitalni projekti“ za 130 miliona dinara.

Prema njihovim rečima, od ovih para isplaćena su pojedina potraživanja Poreske uprave, ali ne i potraživanja radnika i ostalih poverilaca.

„Nemamo drugog načina da dođemo da para, osim da protestujemo. Okupljaćemo se svakodnevno od 10 do 11 sati,  sve dok nam predsednik suda ili sudija koji vodi spor u vezi Pivare ne kažu kada ćemo dobiti novac“, rekao je Damnjančević.

On je istakao da bivši radnici „Niške pivare“, njih oko 160, potražuje u proseku 240.000 dinara  na ime zaostalih zarada.

Goran Stevanović je rekao da se radnici pribojavaju da će  ostati bez dobrog dela svojih potraživanja, jer će se novac dobijen prodajom „Pivare“ smanjivati za iznos režijskih troškova sve dok se ovo preduzeće nalazi u stečaju.

Predstavnici bivših radnika su  podsetili da sudski spor oko toga da  li je prodaja „Pivare“ bila valjana ili ne još traje, i da novi vlasnik, „Grupa kapitalni projekti“, zbog zabrane koju je izrekao Privredni sud u Nišu, još ne može da raspolaže imovinom koju je kupio.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar