U trendu

Prvi avion kompanije Turkiš kargo sleće na niški aerodrom

Prvi avion turske kompanije „Turkiš kargo“ sleteće sutra na niški aerodrom „Konstantin Veliki“, izjavila je ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kako je saopštilo to ministarstvo, tokom obilaska radova na Koridoru 10 u Vladičinom Hanu, Mihajlović je rekla da će avioni Turkiš karga saobraćati jednom nedeljno na liniji Istanbul  –  Niš, a imaju kapacitet da prevezu 1.000 tona tereta.

Prema njenim rečima, to će otvoriti mogućnosti za srpske kompanije na jugu Srbije da izvoze po 1.000 tona svoje robe na najbrži način.

Mihajlović je tokom nedavne posete niškom aerodromu najavila da će Vlada Srbije u taj aerodrom uložiti još 6,5 miliona evra i podsetila da je do sada već uloženo četiri miliona evra.

Ministarka je izjavila i da vrednost trenutnih infrastrukturnih projekata u oblasti transporta iznosi četiri milijarde evra, saopštila je Vlada.

Mihajlović je rekla da je vrednost potencijalnih projekata u sektoru transporta takodje procenjena na četiri milijarde evra.

Ona je izrazila nadu da će u Letoniji biti potpisan ugovor o finansiranju deonice Surčin  –  Obrenovac, kao i da će uskoro biti potpisan komercijalni ugovor za prugu Beograd  –  Budimpešta.

„Završavamo Koridor 10, radimo na Koridoru 11, što je od velikog značaja za čitav region“, ocenila je Mihajlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar