U trendu

Putin razgovarao sa Rencijem o energetici i Siriji

Ruski predsednik Vladimir Putin i italijanski premijer Mateo Renci razgovarali su danas telefonom o brojnim pitanjima vezano za rusko-italijansku saradnju, ali i o trgovinskim i ekonomskim odnosima između dve zemlje, saopštila je pres-služba Kremlja.

„Razgovor je inicirala italijanska strana, a obe strane su potvrdile značaj nastavka zajedničkog rada koji ide u prilog implementaciji obostrano profitabilnih energetskih projekata“, saopštila je pres služba, a prenosi ruska novinska agencija Tas.

Osim razmene stavova o najvažnijim pitanjima na međunarodnom planu, dve strane su se takođe fokusirale i na rešavanje situacije u Siriji i na pogoršanje odnosa između Irana i Saudijske Arabije, prenosi Tas.

„U tom kontekstu, ukazano je na značaj blisko koordinisanih napora u borbi protiv međunarodnog terorizma“, saopštila je pres služba.

Izvori bliski italijanskom premijeru potvrdili su da je Renci telefonom razgovarao sa Putinom i da su dvojica lidera poželeli jedno drugom srećnu Novu godinu, prenosi francuska novinska agencija Frans pres.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.