U trendu

Realno da Srbija uđe među prvih 20 na listi SB

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da je realno da se Srbija do kraja mandata ove vlade nađe među prvih 20 zemalja na Duing biznis listi Svetske banke (SB).

Ona je na konferenciji Nacionalne alijanse za lolalni i ekonomski razvoj (NALED) na kome je predstavljen izveštaj SB, kazala da će trebati puno truda, timskog rada i političke volje kako bi se taj cilj postigao.

„Volja je tu.Poslednji izveštaj SB je pokazao da smo uspeli nešto što nije ni jedna druga zemlja, a to je da se za dve godine pomerimo za ukupno 44 mesta što je fantastičan uspeh.Nadam se da do kraja mandata ove vlade možemo biti među prvih 20 na listi SB“, naglasila je Brnabić.

Prema njenim rečima, niko nije očekivao i da će Srbija u ovom poslednjem izveštaju SB da se pomeri 12 pozicija, već su prve procene bile da to bude nekih sedam ili osam mesta.

„Srbija je počela da trči svoju trku i pokušavamo da uradimo što više i što pre. Gladamo kako da se dalje unapredimo i važno je da ostanemo fokusirani na ono što možemo da radimo“, kazala je ona odgovajući na pitanje da li ima razloga za slavlje jer je Srbija u odnosu na region i dalje u začelju na listi SB.

Ona je dodala da je prioritet Vlade Srbije i regionalna stabilnost, naglašavajući i da je u tome Srbija mnogo više uučinila od ostalih zemalja u regionu i da već ima političku stabilnost.

„Ukoliko ostanemo fokusirani da na to, da trčimo svoju trku, nema potrebe da gledamo gde je region“, istakla je ona.

Brnabićeva je dodala i da je ova pozicija koju je Srbija zauzela na Duing biznis listi , fantastičan rezultat i uspeh svih, ne samo države već i građana koji su menjali svoj način rada i ponašanja.

Ona je naglasila da joj je čast što je deo tima Vlade Srbije koji je postigao takav uspeh, dodajući da je za to bilo potrebno puno truda i rada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.