U trendu

Sajam turizma: Najviše interesovanja za Grčku, popusti do 70 odsto

Na štandovima turističkh agencija na ovogodišnjem Sajmu turizma građani se najčešće interesuju za letovanje u Grčkoj, a za neke aranžmane mogu dobiti popust i do 70 odsto.

PR menadžer turističke agencije „Oktopod travel“ Vanja Milovanović rekla je da su i ove godine za građane omogućeni veliki popusti, a da najviše interesovanja i dalje vlada za Grčkom.

Prema njenim rečima, popusti za aranžmane u Grčkoj ove godine su veći nego prethodnih godina, posebno za hotelski smeštaj.

„Popusti za hotelski smeštaj u Grčkoj ove godine idu i do 65 odsto, a što se tiče apartmanskog smeštaja i do 30 odsto, ukoliko uplate aranžman u toku trajanja sajamske ponude“, naglasila je Milovanović.

Ona je rekla da je ove godine manje interesovanje za zemlje u kojima su se u proteklom periodu dogodili teroristički napadi, prevashodno Turskoj i da je ta destinacija ranijih godina bila traženija.

Što se tiče Grčke ove godine najveće interesovanje vlada za aranžmane na ostrvu Evia.

Milovanović je rekla da će i nakon sajamskog pousta za rano rezervisanje građani moći da ostvare popuste od 10 odsto.

Marketing menadžer u agenciji „Fly Fly travel“ Strahinja Stanković rekao je da je veoma zadovoljan posetom štandu te agencije već tokom prvih sati Sajma, a da najviše interesovanja vlada, takdoje, za aranžmane u Grčkoj.

„Najviše je zainteresovanih za Grčku, definitivno, kao i prethodne sezone, ali ne zaostaju ni Turska, Egipat, a i za neke daleke destinacije“, naglasio je on.

Stanković je dodao da posetioci za neke aranžmane mogu dobiti sajamski popust i do 70 odsto, a sam dolazak na sajam može poslužiti da se informišu o drugi ponudama i akcijama te agencije.

Što se tiče Grčke najveće interesovanje vlada za Krf, Lefkadu, ostrvo Tasos, Leftokariu, za koje, inače mogu dobiti najviše popuste.

Marketing menadžer „MK Mountain Resort“ Svetlana Kostić rekla je da ta kompanija već tardicionalno na beogradskom sajmu posetiocima predstavlja letnju ponudu i promotivne cene.

„Želimo da predstavimo ono najbolje od Kopaonika tokom leta, ali i u periodu van sezone“, kazala je ona.

Kostić je dodala da će gostima pored standardnih paketa omogućiti i niz aktivnosti u kojima mogu uživati van hotela.

Kako je navela, radi se o sadržajima dostupnim za sve uzraste poput raftinga, paraglajdinga, tjubinga, pešačkih tura, vožnja žičarom, obilazak manastira.

„Sve to mogu da dobiju u okviru promotivnog paketa sa smeštajem u hotelu „Grand“ i apartmanima „Konaci“ po ceni već od 110 evra za vikend paket“, objasnila je ona.

Kostićeva je navela da će tokom uskršnjih praznika posetiocima na Kopaoniku biti omogućeni i porodični paketi u okviru kojih će biti radionice za decu, besplatan smeštaj za mališane, i niz drugih porodičnih sadržaja.

Ona je ukazala da paket od četiri dana (tri noćenja) na bazi polupansiona u hotelu „Grand“ u tom periodu može da se rezerviše po ceni od 128 evra.

Posetioci Sajma kažu da ovu manifestaciju koriste kako bi isplanirali na vreme svoje letovanje, uz velike sajamske popuste.

Penzioner iz Beograda Ilija Velisavljević rekao je da Sajam turizma posećuje gotovo svake godine kako bi se upoznao sa turističkim aranžmanima koji se nude, ali i da bi video koliko iznose popusti kako bi što jeftinije došao do aranžmana.

„Sa surpugom najčešće letujem u Grčkoj i grčka mesta me najviše privlače, a ove godine ima toliko novih destinacija u kojima se može letovati“, kazao je on i dodao da će aranžmane razmotriti narednih dana kako bi iskoristio sajamski popust.

Milica Radović iz Aranđelovca rekal je da je kao suvlasnik turističke agencije „Libertas travel“ Sajam bio idealna prilika da ostvari dodatne kontakte, sklopi nove ugovore i vidi nove ponude i zanimljivosti iz prve ruke.

„Sajam je dobro organizovan i ima dosta izlagača. Primetno je da su izostale ove godine neke veće, eminentne agencije“, rekla je ona.

U Beogradu otvoren Sajam turizma

Na Beogradskom sajmu danas je počeo 38. Međunarodni sajam turizma koji će trajati do 21. februara, a predstaviće se više od 1.150 izlagača iz 55 zemalja.

Sajam je otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je Srbija bezbedna i sigurna za sve one koji žele da uživaju i da su dobrodošli svi i sa istoka i zapada i prijatelji iz Amerike, Rusije, Kine i Evrope.

„Srbija je zemlja u kojoj ljudi iz celog sveta uvek budu dočekani kao najbolji gosti i ne pravi se razlika izmedju istoka, zapada severa, Rusije i Amerike“, rekao je Vučić.

On je naveo da se može privući još veći broj turista i da treba uraditi još dosta toga na poboljšanju usluga, putne infrastrukture i uredjenju planinskih cenatara i tri najveća grada – Beograda, Novog Sada i Niša.

Premijer je najavio da će u reku Dunav biti uloženo gotovo deset miliona evra, da bi Srbija mogla da učestvuje u regionalnom turizmu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da je prihod od turizma u glavnom gradu prošle godine bio za 14 odsto veći nego u 2014. godini i da se mnogo radi na unapredjenju infrastrukture i privlačenju turista.

Ministar turizma Rasim Ljajić rekao je da bi bilo dobro da se turizam kreira kao zajednički regionalni proizvod i da se bude što uspešniji u privlačenju turista iz trećih zemalja.

On je istakao i da je turizam konačno dobio mesto na privrednoj mapi koje mu pripada.

Prvi put na Sajmu turizma u Beogradu učestvuju Namibija i Malezija.

Prošle godine na sajmu je bilo 70.000 posetilaca, a ove godine organizatori očekuju 75.000.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Slovenija, a sledeće godine će to biti Crna Gora.

Pod sloganom „Gde još niste bili?“ u šest izložbenih hala predstaviće se najznačajnije turističke organizacije, agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata i ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu.

Izlagači na Sajmu turizma i ove godine će posetiocima ponuditi niže cene i do 40 odsto.

Istovremeno sa Sajmom turizma na Beogradskom sajmu organizuju se još tri manifestacije – 12. Medjunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, 7. Sajam vina BeoWine i 12. Sajam suvenira.

Radno vreme Sajma turizma u četvrtak, 18. februara je od 10.00 do 18.00, 19. i 20. februara od 10.00 do 19.00, a u nedelju, 21. februara od 10.00 do 17.00.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za grupne posete 200 dinara. Cena parkinga je 200 dinara na sat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.