U trendu

Sertić: Javni poziv za Železaru za desetak dana

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će javni poziv za izbor strateškog partnera za Železaru Smederevo biti objavljen za desetak dana.

On je u Skupštini Srbije obrazlažući Predlog zakona o sticanju prava svojine na zemljištu, objektima i vodovima Železare Smederevo, rekao da će svaka kompanja moći da se prijavi i da će se onda videti da li ima zainteresovanih ili će se ostati na sadašnjim pregovorima.

„Železara Smederevo je ozbiljan stub i potencijal razvoja i ne možemo da je ostavimo bez pomoći države“, rekao je on i dodao da je ključna stvar da se ljudi zaposle.

On je istakao da Železara do sada nije definisala svoja imovinska prava i da se ne zna šta je imovina Železare.

„Da bi smo mogli da razgovaramo sa potencijlanim partnerom moramo da budemo dobar partner i da znamo čime raspožemo“, dodao je Sertić.

On je istakao da se u zakonu definišu zemljište i svi objekti i dodao da Železara ima milion kvadrata poslovnog prostora na tri lokacije.

Sertić je rekao i da je na svetskom tržištu ozbiljna kriza u potražnji čelika i da je politička obaveza da Vlada uradi sve što može da spasi Železaru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.