U trendu

Sindikat penzionera u Beogradu traži poništenje rešenja o porezu na imovinu

Predstavnici beogradskog Udruženje sindikata penzionera predali su danas gradonačelniku Beograda Siniši Malom inicijativu za poništenje rešenja o porezu na imovinu građana za 2015. godinu.

To udruženje smatra da je gradska vlast odredila previsoke poreze na imovinu za ovu godinu i traži da se donesu nova rešenja i da građani plaćaju iznose koji su utvrđeni za 2013. godinu.

Predsednik Udruženja sindikata penzionera Beograda Mihajlo Radović je agenciji Beta kazao da su novim poreskim rešenjima najviše pogođeni penzioneri sa malim primanjima, a takvih je oko 1,1 milion, koji za stan u kojem žive plaćaju nerealno visoke poreze.

„Ne prihvatamo objašnjenje gradske vlasti da je Vlada Srbije nadležna za poreske propise, jer je Grad uvođenjem novih zona i utvrđivanjem netržišnih cena nekretnina znatno uvećao poreze na imovinu za 2015. godinu, kako bi obezbedio što veće prihode u gradski budžet“, kazao je Radović.

On je dodao da je inicijativa o poništenju rešenja o porezu na imovunu predata i predsedniku Skupštine Beograda Nikoli Nikodijeviću, i da očekuje odgovor gradske vlasti u narednih 15 dana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.