U trendu

Singapurski bogataš kupio 49 odsto magazina Roling Stoun

Singapurska kompanija BandLab Tehnolodžiz, koju vodi potomak jedne od najbogatijih azijskih porodica, kupila je 49-procentni udeo u Roling Stounu, s planom da delatnost tog kultnog magazina razgrana na nove oblasti, uključujući žive događaje i prodaju robe.

Nije objavljen iznos za koji je BandLab, muzički i tehnološki startap na čijem je čelu 28-godišnji Kuok Meng Ru, kupio udeo u Roling Stounu, a kompanija će biti u partnerskom odnosu sa aktuelnim vlasnikom magazina, firmom Vener medija, navodi se u zajedničkom saopštenju dve kompanije.

Roling Stoun Internešenel, novi ogranak na čijem će čelu biti Kuok, organizovaće događaje, uključujući koncerte, i razvijati usluge u sektoru prodaje i ugostiteljstva, izvestila je agencija „Blumberg njuz“.

BandLab neće biti uključen u uređivački deo magazina, i neće imati udeo u kompaniji Vener medija, navodi njujorška agencija.

Kuok je sin singapurskog magnata u industriji palminog ulja, Kuok Kun Honga, osnivača Vilmar Internešenela – najveće trgovačke kompanije u toj industriji, i potomak je Roberta Kuoka, najbogatijeg Malezijca, čiju imovinu američki magazin Forbs procenjuje na više od 11 milijardi dolara.

„Dugogodišnji uticaj Roling Stouna na kulturu je nemerljiv i zaista sam počastvovan što ću se pridružiti timu u sledećoj etapi njihovog putovanja“, rekao je Kuok, koji je diplomirao na Kembridžu.

Portfelj BandLaba već obuhvata „klaud“ platformu i društvenu mrežu za muzičare, studio za dizajniranje muzičkih instrumenata, kao i onlajn prodavnicu „Swee Lee“ koja je najveći distributer audio opreme i muzičkih instrumenata u jugoistočnoj Aziji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar