U trendu

Skijališta Srbije prete arbitražom

Javno preduzeće Skijališta Srbije, u čijem sastavu je i Ski centar Brezovica na Kosovu, uputilo je predsedniku Vlade Kosova Isi Mustafi najavu pokretanja investicionog spora pred međunarodnom arbitražom u Parizu zbog odluke Vlade Kosova kojom se predviđa eksproprijacija imovine Ski centra Brezovica za potrebe izgradnje Turističkog Centra Brezovica.
U saopštenju se navodi da su Skijališta Srbije uputila to pismo zajedno sa Ski centrom Brezovica i Fondom Ineks intereksport.

„Odluka kosovskih institucija o eksproprijaciji zemljišta i imovine je protivzakonita i protivna ne samo međunarodnom pravu, već i propisima koji se primenjuju na Kosovu. Stoga je Ski centar Brezovica i njegovi vlasnici, uključujući i Skijališta Srbije, odlučio da otvori i mogućnost zaštite svojih prava pred Arbitražom pri Međunarodnoj trgovinskoj komori u Parizu“, navodi se u saopštenju. 

Skijališta Srbije i dve kompanije su najavile da će se, kao vlasnici imovine, boriti svim raspoloživim pravnim sredstvima protiv uzurpacije i narušavanja vlasničke strukture Ski centra Brezovica.

U Ski centar Brezovicu d.o.o. kao zavisno preduzeće Skijališta Srbije u poslednjih nekoliko godina uloženo je 1,6 miliona evra u infrastrukturu i revitalizaciju skijališta. Imovina ski centra Brezovice pripada Ski centru Brezovica d.o.o. i nalazi se na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz Skijališta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.