U trendu

Srbija i Crna Gora zajedno promovišu turizam na trećim tržištima

Turističke organizacije Srbije i Crne Gore ove godine će zajedno nastupati na trećim tržištima, kao što su Kina, Azerbejdžan i Dubai, izjavila je danas direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.

Ona je agenciji Beta rekla da dve nacionalne turističke organizacije imaju tradicionalnu dobru saradnju, koja će biti nastavljena i u narednom periodu.

„Razgovarali smo o regionalnoj saradnji i nastupu na trećim tržištima. Dogovoreno je da takvi nastupi budu nastavljeni i u 2016. godini. Tu prvenstveno mislimo na tržište Kine, Azerbejdžana i Dubaia, a sigurno će ove godine biti i još nekih novih destinacija“, objasnila je Radak.

Ona je navela da se organizuju i zajedničke studijske posete grupa novinara i turoperatora, koji dolaze i u Srbiju i Crnu Goru, i koji prema njenoj oceni uvek ponesu dobar utisak.

„Na sastanku je bilo reči i zajedničkim projektima, kojima bi aplicirali za korišćenje fondova Evropske unije, na nivou nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija“, istakla je Željka Radak Kukavičić.

Najavila je i da u Crnoj Gori narednih dana počinje priprema marketing strategije razvoja turizma i dodala da će to biti dobra polazna ocena i smernica za Srbiju, koja takodje planira izradu takvog dokumenata.

„U tom dokumentu će na primer biti precizirano na kojim tržištima treba intenzivnije nastupati i kojim kanalima promocije“, dodala je direktorka Nacionalne turističke organzacije Crne Gore.

Prema njenim rečima, saradnja će biti nastavljena i kroz bolje povezivanje turističkih privreda Srbije i Crne Gore, kao i kroz saradnju turističkih agencija.

Radak je rekla i da očekuje i veću saradnju fakulteta iz oblasti turizma u Srbiji i Crnoj Gori.

„Bili smo gosti donatorske večeri koju je organizovao Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, odsek za geografiju i turizam, sa temom kulture i tradicije bivših jugoslovenskih republika, a sredstva koja su prikupljena biće uplaćena u dobrotvorne svrhe“, rekla je ona i dodala da se tu se takodje videla potreba za jačom regionalnom saradnjom, i prezentacijom zajedničke ponude celog regiona.

Prisustvo na takvim dogadjajima, kako je navela, pokazuje i društvenu odgovornost zaposlenih u turističkom sektoru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar