U trendu

Srbija je po kvalitetu vazdušnog saobraćaja već u Evropi

Potpredsednica Vlade i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Srbija po vazdušnom saobraćaju i vazduhoplovstvu već u Evropi.

Ona je zvanično otvorila 22. poslovnicu kompanije „Fly fly travel“ u centru Beograda i tom prilikom istakla da Srbija ispunjava sve svetske i evropske standarde po pitanju vazduhoplovstva, po čemu je „priznata i poznata u svetu“.

„Mi smo zemlja koja razvija male aerodrome i ovo je znak da Srbija želi da bude prepoznata kao turistička destinacija. Nadam se da ćemo zajedno raditi na tome, jer je u 2015. godini prihod od turizma bio oko milijardu evra“, rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila da će za dva dana biti otvorena direktna avionska linija Beograd – Njujork i dodala da se radi na uspostavljanju direktnih letova do Čikaga i Kanade.

„Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu iz dana u dan beleži sve veći broj putnika, što govori da će biti regionalni lider u narednih 10 godina. Radimo na razvoju aerodroma u Nišu u koji je dosta uloženo kako bi mogao da se koristi tokom cele godine. Razvijaćemo i male turističke aerodrome u Srbiji“, rekla je Mihajlović.

Direktor kompanije „Fly fly travel“ Igor Vujović podsetio je da kompanija ima 22 poslovnice u Srbiji i svetu, od čega je samo u poslednje dve godine otvorila sedam poslovnica.

„Plan nam je da imamo poslovnice na svim destinacijama za koje prodajemo karte“, rekao je Vujović.

Nova poslovnica nalazi se na početku Knez Mihailove ulice, u centru Beograda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.