U trendu

Srbija usredsređena na stabilnost i reforme

Potpredsednica Vlade Srbije Kori Udovički poručila je danas u Adis Abebi, gde prisustvuje Konferenciji UN o finansiranju razvoja, da se Srbija usredsređuje na regionalnu stabilnost, makroekonomski balans i reformu javne uprave, što će doprineti unapređenju poslovnog okruženja.

„Srbija podržava stvaranje okruženja u kom se privlače i podstiču ulaganja i promoviše trgovina i razmena tehnologija“, istakla je potpredsednica Vlade.

Prema njenim rečima, nova globalna ekonomska struktura proizvela je manjak radnih mesta, čak i kad nema manjka prihoda. Više od 61 milion radnih mesta je izgubljeno od početka krize, koja još nije gotova, a Srbija kao zemlja sa srednjim dohotkom je posebno pogođena krizom.

Udovički je dodala da je prihod „nejednako raspoređen i pravi neravnotežu, koju sada globalna finansijska kriza otkriva“.

Ona je naglasila da Srbija podržava i primenjuje principe dobre vladavine, poštovanja zakona i transparentne finansijske i poreske politike, usvojene na Prvoj konferenciji o finansiranju razvoja u Montereju u Meksiku, 2002. godine.

Konferencija u Adis Abebi, kojoj prisustvuje više od 5.000 delegata iz skoro svih članica UN, održava se od 13. do 16. jula i posvećena je mobilizaciji finansijskih sredstava za finansnje globalnog razvoja u narednih 15 godina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.