U trendu

Stižu nove tehnologije Hestila u Železaru

Nove tehnologije kineskog Hestila stižu u Železaru Smederevo, najavio je direktor srpske čeličane Peter Kamaraš, koji je sa predstavnicima fabrike i tri reprezentativna sindikata obišao u Kini ogranak železare Hestil, Tangstil, u kineskom Tangšanu.

Kako je saopšteno danas iz Železare Smederevo, delegacija srpske čeličane je na sastanku sa predsednikom Tangstila Vangom Lanuom i potpredsednikom kompanije Songom Šajom razgovarala o načinu funkcionisanja Železare posle njenog zvaničnog preuzimanja, upravljanju, kao i o novim tehnologijama koje se koriste u Tangstilu.

Nakon obilaska postrojenja, Kamaraš je rekao da je veoma ponosan što je Železara Smederevo postala deo takvog tima.

„Videli smo kako funkcioniše Hestil. Ovo je kompanija koja koristi procedure i tehnologije koje su najnaprednije od svih koje sam ikada video. Nadam se da ćemo uspeti da primenimo njihova znanja i nove mogućnosti koje se pružaju i kod nas u Smederevu“, izjavio je Kamaraš.

On je dodao da je veoma zadovoljan i menadžerskim sistemom, kao i načinom na koji se odnose prema zaposlenima.

„Ovo je rana faza upoznavanja, ali sve je prevazišlo moja očekivanja i radujem se budućoj saradnji. Pred nama je preuzimanje fabrike i čeka nas naporan posao do tada. Moramo da identifikujemo sledeće korake koji će zapravo značiti početak prave saradnje“, istakao je Kamaraš.

Predsednik Tangstila je zahvalio menadžerskom timu koji upravlja Železarom Smederevo na naporima koje su uložili kako bi pokrenuli i drugu visoku peć i dodao da dve železare od sada pripadaju jednoj porodici.

„Nadam se da nakon obilaska naše fabrike imate jasniju sliku kakva vas budućnost čeka u Smederevu. Uz našu novu tehnologiju i vaš dobar menadžment imamo zajednički cilj da postanemo lider u proizvodnji čelika u tom delu Evrope, što ćemo, nadam se, ubrzo i ostvariti“, rekao je Vang.

Vlada Srbije i kineski Hestil su 18. aprila potpisali kupoprodajni ugovor za Železaru Smederevo, kojim je ta kineska kompanija preuzela 98 imovinskih celina železare za 46 miliona evra.

Mediji su ranije preneli da je Kineska banka već odobrila Hestilu kredit od 600 miliona dolara za investicije u Železaru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.