U trendu

Stranci mogu da koriste kartice u Grčkoj

Mere ograničenja prometa kapitala koje je odredila Vlada Grčke ne odnose na strance koji u Grčkoj obavljaju transakcije ili uzimaju novac sa bankomata koristeći platne ili kreditne kartice izdate u njihovim zemljama, saopštilo je danas grčko Ministarstvo privrede, infrastrukture, pomorstva i turizma.

U saopštenju se napominje da postoje apsolutno dovoljne zalihe goriva, kao i ostalih proizvoda koje obezbeđuju normalno funkcionisanje gostima u Grčkoj kako u gradskim sredinama, tako i u unutrašnjosti i na ostrvima, piše u saopštenju Ambasade Grčke u Beogradu.

„Grčka i dalje garantuje za visoki kvalitet usluga koje pruža svojim posetiocima, koje su je i postavile među vrhunska turistička odredišta u svetu“, ističe grčko ministarstvo.

Zamenik ministra turizma Grčke, Elena Kundura je izjavila da je „turizam Grčke ostaje među prvim izborima njenih posetioca“.

„Na turiste koji su već u Grčkoj, kao i na one koji planiraju da dođu, događaji neće uopšte uticati, i oni mogu da nastave da uživaju u letovanju u Grčkoj bez apsolutno ikakvih problema“, istakla je Kundura.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.