U trendu

Suficit 20 milijardi dinara, izvesno povećanje plata

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je republički budžet na kraju avgusta u suficitu od 20 milijardi dinara, što je za 95 do 100 milijardi dinara bolji rezultat od planiranog.

„U septembru ili oktobru krenućemo u razgovore s Medjunarodnim monetarnim fondom o povećanju plata u javnom sektoru. Koliko će to procenata biti, ne mogu sad da kažem, ali će biti veće od prethodnog povećanja. Nema sumnja da bi minimalna plata u javnom sektoru mogla da bude uvećana najmanje za oko 1.000 dinara, to nije dovoljno, ali je to za one koji se najmanje žale a vredno rade itekako značajno, kao trinaesta plata“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Dodao je od avgusta očekuje rast u elektro-energetskom sektoru što će dodatno uticati na rast BDP-a, kao i da je zadovoljan što je niska i stabilna inflacija od 1,2 odsto na medjugodišnjem nivou i što raste promet u trgovini i iskorišćeni su skoro svi vaučeri za odmor u Srbiji.

Vučić je istakao da je 2007. godine najmanja stopa nezaposlenosti i iznosi manje od 16 odsto, ali da je njegov cilj da za mandata ove vlade ta stopa bude na nivou proseka u EU od 11,5 odsto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.