U trendu

Svakom radniku IKEA Grupe u Srbiji 140.000 dinara

Kompanija IKEA će u privatni penzioni fond svog svakog radnika u Srbiji uplatiti 140.349 dinara bruto, saopšteno je danas iz te kompanije.

Putem programa lojalnosti Tack!, kompanija IKEA želi da se zahvali svojim zaposlenima za njihovu lojalnost i doprinos, zbog čega će u njihove penzione fondove uplatiti dodatnih 108 miliona evra, navodi se u saopštenju kompanije.

„Želimo da pokažemo svojim zaposlenima koliko cenimo njihovu lojalnost i njihov doprinos uspehu kompanije IKEA. To radimo putem programa Tack!“, izjavio je generalni direktor kompanije IKEA za Jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke, izražavajući istovremeno zadovoljstvo što će IKEA Grupa ove godine izvršiti uplatu od 140.349 dinara bruto u privatni penzioni fond svakog zaposlenog u Srbiji.

Otkako je pre tri godine Tack! pokrenut, za program je izdvojeno ukupno 413 miliona evra. Taj iznos, izdvojen na globalnom nivou, deli se na sve zemlje članice IKEA Grupe, u skladu s proporcionalnim učešćem date zemlje u ukupnom fondu zarada, a preduslov za finansiranje programa jeste da IKEA Grupa ostvari svoje poslovne ciljeve.

Kao deo ovog jedinstvenog programa lojalnosti, u penzione fondove zaposlenih IKEA Grupe svake godine se uplaćuje dodatni iznos, koji se utvrđuje prema istom, pravičnom i jednostavnom načelu.

Svaki zaposleni IKEA Grupe u Srbiji, koji u kompaniji IKEA provede pet ili više godine, prima istovetan iznos, bez obzira na radno mesto ili platni razred, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.