U trendu

Svislajon Takovo: Proizvodi Juvitana su ispravni

Kompanija Svislajon (Swisslion) Takovo saopštila je danas da su svi njeni proizvodi zdravstveno ispravni i uradjeni po najstrožim evropskim standardima.

U saopštenju je navedeno da je superanaliza proizvoda Juvitane na tržištu Makedonije obavljena u akreditovanoj makedonskoj laboratoriji pokazala da su svi proizvodi zdravstveno bezbedni i ispravni za upotrebu.

Navedeno je da se očekuju izveštaji akreditovanih laboratorija zemalja u koje izvoze Juvitanine proizvode.

Svislajon Takov je saopštio da su izveštaji superanaliza dostavljeni Ministarstvu zdravlja Srbije.

Navedeno je superanaliza u Makedoniji pokazala da voćne kaše Juvitane za decu sadrže i do 30 puta manje pesticida od količina koje je objavila inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije, a da ih u nekim proizvodima uopšte i nema.

U saopštenju kompanije Svislajon Takovo, čiji je vlasnik Rodoljub Drašković, navodi se da je u opremu Juvitane u protekle dve godine uloženo oko pet miliona evra. Godišnja proizvodnja, kako dodaju, veća je od šest miliona jedinica sa preko 50 različitih proizvoda u asortimanu.

Istaknuto je da svaka fabrika te kompanije radi kontrolu kvaliteta proizvoda po sopstvenim hemijskim i mikrobiološkim laboratorijama, u skladu sa standardima kvaliteta HCCP i FSSC.

Kako je istaknuto, do sada ni na jednom tržištu nije bilo problema sa kvalitetom proizvoda.

„Sada Vam je jasno da Vas ne truje ni predsednik Rodoljub Drašković, ni poslovni sistem Svislajon Takovo. Jedino Vi, potrošači, možete trajno sačuvati i održati zdravo privredno tkivo Srbije“, navodi se u saopštenju.

Dodaju i da su mere koje će poslovni sistem sistem Svislajon Takovo ubuduće preuzimati „najveća poslovna tajna“.

Fabrika dečje hrane Juvitana u Indjiji je posle informacija Ministarstva zdravlja da su u njenim proizvodima nadjeni pesticidi, obustavila proizvodnju 12. novembra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.