U trendu

Telekom hitno profesionalizovati

Pokret „Dosta je bilo-Saša Radulović“ zatražio je danas da Telekom Srbija dobije profesionalni menadžment i da izadje na berzu čime bi, kako se navodi, prikupio značajna sredstva za investicije.

Reagujući na jučerašnju odluku Vlade Srbije da ne proda Telekom stranom investitoru zbog neadekvatne ponude, pokret je ocenio da pre izlaska tog preduzeća na berzu, iz imovine Telekoma treba izdvojiti „infrastrukturu koja uvek treba da ostane državna dok lokalna infrastruktura treba da bude u vlasništvu lokalnih samouprava“.

„Treba utvrditi kojom imovinom Telekom raspolaže, koje su obaveze, ukinuti sve burazerske štetne ugovore, počev od sponzorstava i medijskih ugovora, uraditi sistematizaciju radnih mesta i izbaciti partijski nagurane kadrove, na izmišljenim administrativnim radnim mestima. Kroz profesionalizaciju, povećaće se vrednost kompanije“, piše u saopštenju.

Pokret je naveo i da bi izlaskom na berzu, Telekom prikupio značajna sredstva za investicije, tehnološko unapredjenje i širenje kao i da bi „delom ostao državni a akcije bi mogli da kupuju i domaći penzioni fondovi, investicioni fondovi i gradjani Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.