U trendu

Tunel kroz centar i novi Terazijski plato

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da će pred Skupštinom grada naći rebalans budžeta, jer su od početka godine povećani prihodi u gradu za devet milijardi dinara.

U planu je, kako je precizirao, da se ove godine gradskim budžetom vrati 68 miliona evra kredita koji je zatečen, kao i da se isplati kompletan dug za socijalna davanja od 4,6 milijardi dinara.

„Predviđen je novac i za važne projekte u gradu. Za tunel koji će povezati Savsku ulicu od autobuske stanice skoro do Bulevara despota Stefana, zatim novac za podzemne kontejnere koji su postavljeni pre četiri, pet godina, a do kraja godine biće zamenjeno 560 kontejnera“, rekao je Vesić.

On je dodao da će se biti obnovljene četiri pijace, zatim Terazijski plato, a radiće se i tramvajska pruga preko mosta na Adi.

Vesić je rekao da su javna preduzeća uplatila dobit u gradski budžet u iznosu od 4,4 milijarde dinara i da je to praksa poslednje dve godine i ukazao da sva gradska preduzeća, osim GSP i Sava Centra rade pozitivno.

Govoreći o baštama u pešačkim zonama, gradski menadžer je rekao da do sada nisu postojala jasna pravila kako i gde se bašte postavljaju.

„Ostaće bašte u pešačkim zonama, ali pod jasnim pravilima“, naglasio je Vesić i dodao da će bašte biti ograđene, ali da ograda ne sme biti viša od jednog metra, kao i da su zatvorene bašte zabranjene.

Gradski menadžer kaže i da će poslovnim prostorom ubuduće gazdovati grad, a ne opštine jer je bilo dosta malverzacija, korupcije i nedomaćinskog poslovanja.

Poslovni prostor je služio za udomljavanje političkih kadrova, sa ogromnim platama, koje su bile veće od plate premijera ili gradonačelnika.

„U narednih mesec dana završićemo popis poslovnog prostora. Prvo ćemo dati reprogram za dužnike. Rešićemo problem zakupa i otkupa poslovnog prostora“, rekao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.