U trendu

Turski Beko otvara pogon u Srbiji?

Turska kompanija Beko, koja se bavi proizvodnjom bele tehnike, najavila je danas da je zainteresovana za pokretanje proizvodnje u Srbijii da za to ima podršku Vlade Srbije.

Generalni direktor kompanije Beko Balkans Arel Atakol kazao je na konferenciji za novinare da otvaranje proizvodnog pogona zavisi od ispunjenja poslovnih planova te kompanije od kojih je najvažniji da postanu „brend“ sa najvećim tržišnim učešćem na srpskom tržištu do 2018.

„Beko je u Srbiju došao sa dugoročnom strategijom razvoja i širenja poslovanja. Očekujemo da u prvoj fazi u narednih nekoliko godina ovde imamo više od 100 zaposlenih“, kazao je on.

Atakol je naglasio i da je srpsko tržište jedno od najbitnijih za tu kompaniju i da je zbog toga sredinom ove godine otvoreno predstavništvo u Beogradu, odakle se upravlja celim regionom Balkana, uključujući tržišta Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

On je dodao da je otvaranje tog predstavništva dobar signal da i druge velike kompanije dođu u Srbiju.

Prema njegovim rečima, Beko, koji je internacionalni brend kućnih aparata Arčelik grupe, trenutno je drugi najveći brend bele tehnike u Srbiji. Kompanija ima 14 fabrika za proizvodnju bele tehnike sa 26.000 zaposlenih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar