U trendu

Ubrzani razvoj putne infrastrukture

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je u Srbiji tokom prošle godine obnovljeno više od 180 kilometara puta, izgrađeno 65 kilometara autoputa i rekonstruisano 55 mostova, kao i da će biti nastavljen ubrzani razvoj putne infrastrukture.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, Mihajlović je prilikom obilaska radova na pristupnoj saobraćajnici Pupinovog mosta u Ovči ocenila da je gradnja saobraćajnica važna koliko i svaka druga velika investicija u privredi.

„Nije moguće da govorimo o bilo kakvom privrednom razvoju ukoliko ne budemo gradili infrastrukturu“, kazala je ministarka i dodala da je u 2015. godini, gradnja autoputeva i obnova putne mreže nastavljena „još jačim tempom“.

Prema njenim rečima, deonica od Zrenjaninskog puta do Ovče, u dužini od 7,6 kilometara, biće puštena u saobraćaj do 27. septembra dok će preostali deo, od Ovče do Pančevačkog puta, biti završen do kraja godine.

„Drago mi je da izvođači rade svoj posao i da su rešili sve prvobitne probleme koje su imali zbog projektne dokumentacije i da će i poslednji deo druge faze biti završen do kraja godine“, kazala je Mihajlović.

Izražavajući zadovoljstvo dinamikom radova, ministarka je ocenila da će završetkom cele pristupne saobraćajnice Pupinovom mostu, duge 21 kilometar, tranzit biti izmešten iz centra Beograda.

„Time će biti povezani putni koridori a Beograđani će dobiti na pravcu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta saobraćajnicu sa po tri trake. Ovaj projekat će sigurno biti završen do kraja godine i biće možda jedan od retkih koji se radi zaista tačno po dinamici, kako je planirano“, kazala je Mihajlović tokom obilaska radova sa predstavnicima kineske kompanije „CRBC“, proizvođača „MBA Ratko Mitrović-niskogradnja“ i Grada Beograda.

Ukupna dužina deonice od Ovčanskog do Pančevačkog puta, koja obuhvata i most preko pruge Beograd-Pančevo dužine 544 metra i most preko kanala Sebeš, dužine 120 metara, iznosi 4,3 kilometra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar