U trendu

Uskoro dogovor o otpremninama u Železnici

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Tonijem Verheijenom o daljim koracima u reformisanju srpske železnice i tom prilikom istakla da se uskoro očekuje konačan dogovor o otpremninama.

Verheijen je poručio da je Svetska banka svesna da je Srbija puno radila na restrukturiranju Železnica te da ima puno novih projekata koje treba nastaviti.

Mihajlović je istakla da Vlada Srbije vodi računa o svim zaposlenima sva četiri železnička preduzeća i da niko neće ostati bez posla bez socijalnog programa i otpremnina.

„U finišu smo pregovora oko visine otpremnina i vrste socijalnog programa koji će biti ponuđen zaposlenima ali se vodi računa da to, pre svega, bude njima prihatljivo a u skladu sa zakonskim i finansijskim mogućnostima“, poručila je Mihajlović u Vladi Srbije.

Ona je istakla da se od decembra prošle godine intenzivno pregovara sa sindikatima sva četiri preduzeća te da je njihov zahtev da otpremnine budu što veće, ne manje od 200 evra po godini staža.

„Idemo ka tome da ispoštujemo ovaj zahtev. Važno nam je i da nastavimo reformu železnice, povećamo efikasnost kompanija i dalje ulažemo u nove projekte“, istakla je Mihajlović.

Ona je zaključila da konačan dogovor o otpremninama očekuje uskoro.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar