U trendu

Uskoro početak rekonstrukcije Fabrike vode za piće u Užicu

Gradonačelnik Užica Tihomir Petkvić najavio je danas da će narednih dana početi rekonstrukcija Fabrike vode za piće u tom gradu i da će se taj posao odraditi zahvaljujući pomoći Vlade Srbije od preko tri miliona evra.

On je novinarima pre početka sednice Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) kazao da je prioritet Grada Užica, pored rekonstrukcije te fabrike i razvoj i stavljanje u potpunu civilnu funkciju aerodroma Ponikve koji je nekada bio jedan od najvećih vojnih aerodroma u jugoistočnoj Evropi.

„Uradili smo prijemnu zgradu zahvaljujući 50 miliona dinara koje smo dobili u aprilu od Vlade Srbije. Treba nam još dva miliona evra i nadam se da će Grada Užice obezbediti deo tog novca kako bi dobili vrlo važan mehanizam za razoj turizma u Zlatiborskom kraju, koji je druga turistička regija u Srbiji“, kazao je Petković.

On je rekao da je taj aerodrom veoma važan i za privlačenje novih investicija.

Prema njegovim rečima, očekuje se da u Užicu uskoro bude otvorena i nova fabrika kompanije Prvi partizan u kojoj bi posao trebalo da dobije 200 do 300 ljudi.

Petković je dodao da je po prvobitnoj verziji zakona o finasiranju loklanih samouprava Užice trebalo da ostane bez 450 miliona dinara godišnje po osnovu poreza na zarade, ali da se sada po novoj verziji tog zakona, koja je „manje lošija“, očekuje smanjenje od 42 miliona dinara što je prihvatljivo i lako nadoknadivo.

Predsedavajući sednice Predsednistva SKGO Zoran Perišić kazao je novinarima da će poreska grupa zakona koja treba da se donese do kraja ove godine olakšati funkcionisanje lokala i da će ga učiniti transparentnijim i efikasnijim, a pojačaće i vezu izmedju lokalnih samouprava i republičke vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar