U trendu

Veći račun za Infostan zbog neobavezujućeg osiguranja

Septembarski račun za Infostan u Beogradu veći je za 200 dinara, jer je Javno preduzeće „Infostan“ na spisak stavilo neobavezujuću ponudu osiguranja domaćinstva Đenerali osiguranja Srbije.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali dao je nalog preduzeću „Infostan“ da iz septembarskih računa građana hitno ukloni stavku „osiguranje domaćinstva“ koja nije obavezna z‎a korisnike komunalnih usluga.

Kako je saopšteno iz gradske Uprave, „Infostan“ je u novu objedinjenu uplatnicu uneo iznos od 200 dinara za osiguranje imovine i stana, ali je ta uplata potpuno dobrovoljna.

U pitanju je neobavezujuća ponuda Đenerali osiguranja Srbija za osiguranje domaćinstva i stvari u njemu za 200 dinara mesečno, navodi se u saopštenju.

„Infostan“ je saopštio da korisnici koji ne žele da osiguraju imovinu, ukupan iznos objedinjene usluge naznačene na uplatnici treba da umanje za 200 dinara.

Građani mogu i da odjave osiguranje pozivom besplatnog broja 0800-222-579, slanjem SMS poruke na broj 064-811-22-22, slanjem mejla ili dopisa, lično u prostorijama Đenerali osiguranja i Infostana.

Demokratska stranka Srbije reagovala je danas ocenivši da su uvećani računi Infostana „organizovana pljačka građana“ koja zahteva hitnu intervenciju javnog tužilaštva i Agencije za borbu protiv korupcije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.