U trendu

Veliko interesovanje za vaučere za odmor

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović izjavila je da je interesovanje gradjanja za turističke vaučere za odmor u Srbiji veliko i da će se TOS potruditi da što bolje predstavi gradjanima sve potencijale domaćeg turizma.

Marija Labović je agenciji Beta kazala da TOS na svom štandu na Sajmu turizma zajedno sa Ministarstvom turizma pokušava da vaučere za subvencionisanje odmora u Srbiji što bolje predstavi domaćim gostima.

„Želimo da svima koji su zainteresovani za subvencionisano letovanje ponudimo odgovore na pitanja za sve njihove nedoumice i objasnimo im kako da dodju do vaučera  ili da se registruju za njih“, kazala je Labovićeva.

Prema njenim rečima, podaci pokazuju da su gradjani najviše zainteresovani za banje, ali traže se i ostale destinacije.

Ona je naglasila da je Sajam turizma u Beogradu, koji se ove godine održava 38. put, najveća manifestacija te vrste u regionu i veoma je značajna za promociju turizma Srbije, ne samo domaćim već i inostranim turistima.

Marija Labović je navela da je ove godine glavna tema prezentacije Srbije na Sajmu turizma Dunav, ali i ostale reke i jezera u zemlji, kao i godišnjica rodjenja Nikole Tesle, jer je to važan deo kulture Srbije.

„Ove godine smo uveli novinu i napravili virtuelnu prezentaciju turističkih destinacija u Srbiji, što je iskorak u predstavljanju turističkih destinacija. Srbija ima mnogo toga da ponudi, kao što je gradski odmor, banje, planine, kao i aktivan odmor“, kazala je ona.

Ministar turizma Rasim Ljajić izjavio je ranije da je Vlada Srbije dodeljivanjem vaučera pomogla razvoj turizma jer je prošle godine  podelila 14.000 vaučera preko kojih je ostvareno 118.000 noćenja, a na spisku je bilo 244 objekata.

Ove godine, prema njegovim rečima, cilj je da do kraja godine bude podeljeno 46.000 vaučera i da se prijavi oko 500 hotela i ugostiteljskih objekata u kojima će biti moguće realizovati vaučere.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar