U trendu

Više od 26.000 putnika na niškom aerodromu

U prvih deset meseci ove godine na Aerodromu „Konstantin veliki“ u Nišu evidentirano je više od 26.000 putnika, a rukovodstvo očekuje da do kraja godine bude 35.000 putnika.

Za sada sa tog aerodroma leti prvenstveno mađarska kompanija „Viz er“ (Wizz air), koja je ovog leta uvela redovne linije od Niša do Malmea i Bazela.

Direktor „Aerodroma Niš“ Vladica Đurđanović izjavio je za agenciju Beta da za sada nema izgleda da će avioni nacionalne avio-kompanije „Er-Srbija“ leteti iz Niša.

„U planu razvoja te kompanije za sada se ne nalaze se letovi sa aerodroma ‘Konstantin veliki’. Međutim, rukovodstvo ‘Er Srbije’ obećalo nam je pomoć oko dovođenja drugih avio-kompanija“, kazao je Đurđanović.

On je dodao da „Aerodrom Niš“, pored putničkog, pokušava da razvije i kargo saobraćaj, tako da je ovih dana asfaltiran novi robno-carinski terminal, a u planu je nabavka opreme koja će omogućiti utovar robe u avione koji imaju visok trup.

„Uz pomoć viljuškara robu sada možemo da utovarimo samo u male i niskotrupne avione, ali grad će nam pomoći da nabavimo opremu koja teret može da podigne na visinu veću od 5,5 metara“, kazao je Đurđanović.

On je dodao da je ove godine sa niškog aerodroma prevezeno je 418 tona robe, dok su prošle godine prevezene 284 tone.

Niški aerodrom je 35.000 putnika poslednji put imao 2006. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.