U trendu

Više od tri milijarde dinara za višak zaposlenih

Srbija je od 1. januara 2015. do danas, izdvojila više od 14 milijardi dinara za rešavanje viška zaposlenih, a do kraja godine predviđeno je više od tri milijarde dinara za te namene, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

„Kroz naše socijalne programe, zbrinuto je 24.474 u 286 subjekata privatizacije. Nijedan radnik neće ostati na ulici. Niko ko je u državnoj odgovornosti neće biti bez socijalnog programa, neće biti bez odgovarajuće zaštite, pa ni bez zdravstvene zaštite“, rekao je ministar novinarima.

Vulin je naglasio da se vlada ponaša kao socijalno odgovorna i da se vodi računa o svakom radniku i o onima za čijim radnim angažovanjem više ne postoji.

On je podvukao da država vodi računa o svakom od zaposlenih i o onima koje su „decenijama držali na nekakvim radnim mestima, a da nije postojala potreba ni za njihovim preduzećima, ni za njihovim radom, ali su u tom trenutku kupovali njihove glasove, državnim novcem pokušali su da ne rešavaju probleme“.

„Mi probleme rešavamo i do kraja godine predviđeno je više od tri milijarde dinara, upravo za rešavanje viška zaposlenih i ponavljam- svaki radnik će biti zbrinut, nijedan neće ostati bez socijalnog programa, tako se ponaša socijalno odgovorna država“, kaže Vulin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.