U trendu

Viz Er od 20. avgusta leti od Niša do Dortmunda

Niskobudžetna aviokompanija Viz Er (Wizz Air) saopštila je danas da će sa aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu od 20. avgusta početi da leti do Dortmunda u Nemačkoj.

Kako je najavljeno, Viz Er će izmedju Niša i Dortmunda leteti tri puta nedeljno  –  utorkom, četvrtkom i subotom.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je veliko interesovanje za letove na toj liniji i da su prve karte prodate po ceni od 2.899 dinara u jednom smeru, odnosno po ceni koja je skoro šest puta niža od one koja važi na relaciji Beograd-Dortmund.

Perišić je rekao da je kompanija Viz er odabrala Dortmund kao novu destinaciju do koja će leteti sa niškog aerodroma jer se procenjuje da u okolini tog grada živi oko 10 miliona potencijalnih putnika.

„Očekujemo da će popunjenost aviona do Dortmunda biti još i veća nego do Bazela i Malmea, mada su i na ovim linijama avioni stalno popunjeni više od 90 odsto“, rekao je Perišić.

Prema njegovim rečima, posle uvodjenja nove redovne linije izvesno je da će aerodrom „Konstantin Veliki“ ove godine imati više od 100.000 putnika.

Viz Er je počeo da leti sa aerodroma u Nišu juna 2015. i sa novom linijom od Niša do Dortmunda je uvećao svoju ponudu sa tog i beogradskog aerodroma na 14 linija do šest zemalja.

Direktor Javnog preduzeća Aerodrom Niš Vladica Djurdjanović najavio je da će tokom leta niški aerodrom imati i najmanje sedam čarter letova iz Rusije, pošto turističke agencije iz te zemlje uveliko prodaju aranžmane za letovanja u Srbiji.

Djurdjanović je kazao da će krajem juna na aerodromu biti postavljen uredjaj koji omogućava utovar robe u velike avione, što će omogućiti razvoj kargo saobraćaja.
 
„Sa opremom koju sada imamo, godišnje prevozimo nekoliko stotina tona robe, a sa nabavkom nove opreme povećaćemo kargo prevoz na nekoliko hljada tona“, rekao je Djurdjanović.

Niški aerodrom je u 2015. godini imao nešto više od 36.000 putnika, a prevezeno je oko 500 tona robe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar