U trendu

Vučić: Borba za bolji život u Srbiji tek počinje

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da borba za bolji život u Srbiji tek počinje i da je uveren da građani vide šta je težak i ozbiljan rad koji će doneti prave rezultate i bolji život, a šta su prazna i besmislena obećanja.

Vučić je, na cerenomiji obeležavanja početka radova na drugom mostu preko Save kod Ostružnice, rekao da je država napravila dobre rezultate u teškim uslovima u kojima ceo svet uvodi vanredne ekonomske mere i smanjuje plate.

„Francuska uvodi vanredne ekonomske mere, Rusija dodatno smanjuje plate, a kad smo mi preduzimali teške mere, svi su nam se smejali“, rekao je Vučić.

On je naveo da se, međutim, sada povećavaju plate i penzije, naplata akciza i poreza nikad nije bila bolja nego u januaru, i to su, kaže, stvari koje će i svi građani morati da počnu da osećaju.

„Naša borba za bolji život građana tek počinje i uveren sam da građani vide šta je siguran put, stabilnost, šta nisu prazna i besmislena obećanja i da samo težak i ozbiljan rad koji može da donese rezultate“, rekao je Vučić.

S izbeglicama sve ozbiljnije, sačuvaćemo stabilnost

Situacija s migrantima je sve ozbiljnija, ocenuio je danas premijer Aleksandar Vučić, ali je poručio građanima da nemaju razloga za brigu, jer će stabilnost zemlje biti očuvana.

Upitan kako ocenjuje situaciju s izbeglicama u Evropi, Vučić je najavio do kraja nedelje sastanak tim povodom sa šefom Evropske komisije Žanom Klodom Junkerom, ali i da ovih dana treba očekivati da Austrija suspenduje Šengenski sporazum.

„Odmah zatim to će učiniti i Slovenija, a mi smo spremni da pomognemo još više makedonskoj policiji, da tamo pošaljemo dodatne policijske snage…ali u svakom slučaju umećemo da zaštitimo i naše državne i nacionalne interese“, poručio je premijer.

Naveo je da ćemo tesno raditi u saradnji s evropskim zemljama te da je gotovo siguran da ćemo uspeti da sačuvamo i mir i stabilnost.

To, kako je primetio, neće biti jednostavno, mada se broj izbeglica smanjuje, ali zbog zime a ne zbog politike koja se prema njima sprovodi.

U svakom slučaju, zaključio je, građani nemaju razloga da brinu, jer će Srbija umeti da sačuva stabilnost.

Izbori mogući 24. aprila, ne komentarišem opoziciju

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da nije nerealno da vanredni izbori budu 24. aprila, o čemu juce i danas pišu pojedini mediji.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon otpočinjanja radova na mostu kod Ostružnice, premijer nije želeo da komentarise najavu ujedinjavanja opozicije, navodeći da će on nastaviti da radi marljivo, a da oni rade svoj posao, te da se ne sekira mnogo zbog njihovih najava.

„Ujedinjenje opozicije ne kometarišem, sve sam rekao u jednom danu, i vratiću se na tu temu za 45 dana, pa zatim za 80 dana. U međuvremenu, radiću marljivo, radiću i u njihovo ime i za njihov račun, za sve to što nisu na svom radnom mestu, radiću i napravićemo da Srbija bude bolje mesto za život za sve“, poručio je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar