U trendu

Vučić danas sa Socijalno-ekonomskim savetom o platama u javnom sektoru

Sednica Socijalno-ekonomskog saveta, na kojoj će se razgovarati o Nacrtu zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, biće održana danas, a sednici će prisustvovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Reprezentativni sindikati javnog sektora, u okviru Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost, zatražili su pre nekoliko dana hitan sastanak s premijerom na kojem bi se razgovaralo o tom zakonu.

Kako su ranije saopštili, sindikati su zatražili da njihovi zahtevi budu uključeni u predlog zakona i očekuju da će na sastanku s premijerom doći do rešenja koje je prihvatljivo za obe strane.

Neusaglašena pitanjima u zakonu tiču se naknada za regres i topli obrok, člana koji predvidja različite osnovice za rad u jednicama lokalne samouprave i člana u kome se navodi da davanja iz budžeta budu u skladu s raspoloživom sredstvima.

Članovi Socijalno-ekonomskog saveta su predstavnici vlade, reprezentativnih sindikata – Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost i Unije poslodavaca Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar