U trendu

Vučić: Dve francuske kompanije zainteresovane za Aerodrom Nikola Tesla

Dve francuske kompanije zainteresovane su za beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“, izjavio je večeras u Parizu premijer Srbije Aleksandar Vučić i najavio dolazak novih francuskih preduzeća na tržište Srbije.

„Očekujemo širenje kapaciteta postojećih francuskih kompanija u Srbiji, a otvaraće se i nove“, kazao je premijer za Radio-televiziju Srbije.

On je naveo da postoji interesovanje kompanija srednje veličine francuske auto-industrije i IT sektora.

Vučić je rekao da francuske kompanije u Srbiji zapošljvaju 11.000 radnika i za novembar najavio dolazak delegacije francuskih privrednika u Beograd, kada bi mogli da budu konkretizovani novi dogovori.

Po rečima Vučića, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Francuskoj, razgovaralo se i o infrastrukturnim projektima kao što je metro u Beogradu.

Francuski premijer Manuel Vals će večeras prirediti večeru za delegaciju Srbije koja sutra završava trodnevnu posetu Francuskoj.

Vučić će se u petak sastati sa predsednikom Francuske Fransoaom Olandom, a popodne će održati predavanje na Fakultetu političkih nauka u Parizu na temu „Stabilan Balkan kao uslov napretka Evrope“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.