U trendu

Vučić: Kompanija Delfi će i u Paraćinu zaposliti 1.500 ljudi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je obišao fabriku kompanije Delfi Pakard (Delphi Packard) u Novom Sadu gde je zaposleno 1.400 ljudi i najavio da će taj prozvodjač električne i elektronske opremu za vozila i u Paraćinu naredne godine otvoriti pogon gde će zaposliti 1.500 radnika.

On je istakao da su predstavnici Delfija potvrdili da će nastaviti da šire poslovanje u Novom Sadu i zapošljavaju nove radnike, a Vlada Srbije će davati podsticaje za otvaranje novih radnih mesta.

Na pitanje novinara sa koliko novca je Vlada Srbije pomogla kompaniji Delfi da počne proizvodnju u Novom Sadu, Vučić je kazao „Mnogo“, ali nije naveo cifru i obećao je da će kasnije objaviti taj podatak.

„Srbija želi da se razvija i naporeduje u svim oblastima. Važno je da se podstiču neki sektori, ali Srbiju će spasiti industrijalizacija“, kazao je premijer.

Dodao je da je srećan što je prvi put je posle 35 godina u Novom Sadu na jednom mestu zaposleno više od 1.000 ljudi.

Direktor Delfija za Evropu, Srednji Istok i Afriku Vinsent Pagard je kazao da u zakupljenoj hali u Novom Sadu još ima dovoljno prostora za nove mašine i opremu gde će se proizvoditi za nove programe za potrebe najvećih svetskih automobilskih kompanija.

U poseti pogonu Delfija u Novom Sadu bili su i ministar privrede Goran Knežević, predsednika Vlade Vojvodine Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Kompanije Delfi Automotive PLC koja je u Novom Sadu zakupila halu kompanije „Matijević“ ima sedište u Velikoj Britaniji i fabrike u 44 zemlje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar